Wat betekent internetten voor je kind?

Internet biedt kinderen een schat aan informatie om hun huiswerk te doen, maar biedt ook ontspanning dankzij de vele online games en het chatten met vriendjes en vriendinnetjes. Internet is dus nuttig en leuk zolang het veilig gebeurt.

Waarom moet je kind veilig internetten?

Je wilt niet dat je kind geconfronteerd wordt met materiaal waar het nog niet aan toe is. Denk aan seksfilms op pornowebsites en gewelddadige filmpjes op YouTube. Ook wil je voorkomen dat je kind online in contact komt met onbekenden die uit zijn op (cyber)seks of online gepest wordt door klasgenootjes. Je wilt ook niet dat je kind zichzelf misdraagt. Als ouder bepaal je wat je goed vindt of niet. Je kunt ook speciale hulpmiddelen gebruiken zoals kinderbrowsers en vormen van ouderlijk toezicht.

Wat kan de school doen?

Naast meer toezicht, is het natuurlijk van belang dat er een goed filter waakt over het schoolnetwerk, een goed DNS filter haalt een groot deel van slechte websites er tussen uit, echter zijn er altijd websites die ook door een filter (nog) niet gevonden zijn, daarom hebben we deze website opgesteld zodat Leerkrachten en Ouders samen de krachten kunnen bundelen om een Blacklist op te bouwen met websites die niet thuis horen op het schoolnetwerk.

Elke ochtend krijgt de systeembeheerder van de aangemelde basisscholen een email, met daarin de nieuw toegevoegde websites van ouders en leerlingen, zo kan de systeembeheerder snel, makkelijk en adequaat handelen.